Szélturbinák

A szél erejét ősidők óta tapasztalhatjuk.
A mozgó légtömegek energiája bizony munkavégzésre fogható.

Az emberiség már régóta hasznosítja is a szél energiáját.

Régen mozgási energiát nyertek belőle, vitorlába fogva hajók hajtására használták, majd a vitorlákat szélkerekekre feszítve malmokban is munkába fogták.

A szélenergia – az energiamennyiség nagyságában – jelentőségét tekintve közvetlenül a napsugárzás után áll. Az így hasznosítható energia olyan hatalmas, hogy komoly tényezőt képviselhetne az energiaellátásban.

A szélenergia átalakításának eszközei gazdaságossági szempontból ideálisak: olcsóbb, higiénikusabb, környezetkímélőbb sok más megoldással összehasonlítva.
A szélturbinák alkalmazhatók egyesével, egy családi ház tetején felállítva a villamos energia költségek csökkentése érdekében, vagy csoportosan ipari méretű szélerőművekben.

Kombinálhatók napelem cellákkal kiegészítve, de önmagukban is elegendő áramforrásként szolgálhatnak. Egy gyűjtőakkumulátorra köthetőek, de alkalmazásuk megoldható közvetlenül a hálózatra tápláló rendszerben is.

Mielőtt szélturbina telepítését tervezné, érdemes megvizsgálni a jellemző széladatokat (pl. jellemző szélerősség). Szélmérési szolgáltatásunkkal ehhez is segítséget tudunk nyújtani. A mérési adatok ismeretében pontosabb becslést adhatunk a várható energiatermelésről.

A szélenergia jellegzetessége még, hogy ritka esetektől eltekintve az iránya változik. A szélenergia hasznosításánál ez szintén figyelembe kell venni.

Az általunk javasolt szélturbinák függőleges tengelyűek, és a lapátok különleges csavart tervezése következtében még viharos szelekben is helyt állnak, továbbá működésük igen halk. Az ilyen típusú szélturbinák nagy előnye, hogy működésük független a széliránytól.
 

 

 

-------


Rendszer, ami termel...


és nyugalmat ad

unisorar.hu

Elérhetőségünk

Telefon: +36 20 950 8303

E-mail: iroda@unisolar.hu

Készítette az: Unicial Grafikai Stúdió