Rekuperátor,

vagyis a komfort-szellőztető rendszer


A fűtési energiaigény – háza szigetelésétől függően – átlagosan 30%-al kevesebb, (ám passzív ház esetén egyedül is képes a ház fűtését biztosítani.)

Amiért mi mellette döntöttünk és jó szívvel ajánljuk:


Energiatakarékosság

A rekuperátor a légmentesen záródó épületeket komfortosan használhatóvá és alacsony energiaköltséggel működtethetővé teszi. Az épületben természetesen keletkező jelentős energiamennyiségnek körülbelül 90%-át hasznosítja újra és takarítja meg az Ön zsebének. Ezzel – az épület típusától függően – megtakarítható a szükséges energia 30-50%-a.

 

Szellőztetés az ablakon – energiaveszteség

A szellőzéssel távozó hőveszteség körülbelül a fűtési költség fele. Tehát a nyitott ablakkal történő szellőztetés jelentős energiaveszteséget okoz.

De ez a típusú szellőztetés már a múlté, mert a hőcserélős szellőztetőrendszer segítségével a higiénikusan szükséges, oxigéndús levegőmennyiség folyamatosan biztosítható.

A berendezéseink teljes mértékben megfelelnek a Német Energiatakarékossági Előírásoknak (EnEV)

A hővisszanyerő rendszer a nyári időszakban is képes energiát megtakarítani, amennyiben aktív hűtés üzemel az épületben. Ebben az esetben kiemelten javasoljuk a hőcserélő használatát.

 

Egészségmegőrzés

Német tudósok bizonyították: a rekuperátor akár egy évvel is meghosszabbíthatja az életét.

Hogy miért? Az építési előírások egyre légtömörebb, egyre jobban hőszigetelt falakat, nyílászárókat írnak elő. Ezek azonban – ellentétben a régi-rossz falszerkezetekkel és nyílászárókkal – nem engednek át szinte semmi levegőt. Vagyis a házban – a családtagok számától függően – akár már tíz percen belül is egymás elhasznált levegőjét szívják be.

Kérdés, hogy egy éjszaka után marad-e még egyáltalán oxigén a szobában vagy csak többször be- és kilélegzett levegő. Nyilvánvaló, hogy egyre rosszabb, egyre használtabb levegő kerül hol egyikünk, hol másikunk tüdejébe.
Nem véletlen, hogy sokszor ébredünk fejfájással. Hosszú távon ez bizony elég káros.

Ez a komfort-szellőztető rendszer – amely megközelítőleg 90%-os hővisszanyerési hatásfokot ér el – biztosítja az optimális levegőcserét, amelyet automatikusan szabályoz az egyéni igényeknek megfelelően. A rendszer elemei tökéletesen illeszkednek, folyamatosan gondoskodnak a friss levegőről, és eltávolítják a használt levegőt.

Friss levegőt biztosít, ami javítja a közérzetet, a koncentráló képességet, a teljesítményt, és jobb alvást eredményez. A huzatmentes beltéri levegő megóv a hidegtől, és egészséges környezetet nyújt. Egy hőcserélő páravisszanyerővel meggátolja, hogy télen a levegő túl száraz, illetve nyáron túl nedves legyen.

Jó az allergiásoknak

Lehetőséget biztosít az allergiásoknak arra, hogy otthonukban fellélegezzenek. A levegő tisztítására több lehetőség kínálkozik. A szellőztető rendszereink szűrője a legapróbb polleneket is kiszűri, minimumra csökkentve ezzel a pollenkoncentrátumot az épületben. Ez óriási megkönnyebbülés az érzékeny, allergiás személyeknek. A veszélyes anyagok szűrése jelentősen növeli az élettér levegőjének minőségét.

Valamint

 

Penészedés megelőzése

A penészedés komoly probléma, amelyet az okoz, hogy a levegő páratartalma sokáig túl magas szintű, illetve egyes felületek hőmérséklete alacsony. Az utóbbi épületszerkezeti okokra illetve az elégtelen fűtésre vezethető vissza, az előbbi a szellőztetés hiányára.

A tapéta vagy a por a falon még inkább elősegítik a penész képződését. A penész – amellett, hogy nem esztétikus, rossz szagot is áraszt. A penészgomba spórája igen agresszív, allergén anyag, az egészségét és az épületet is károsítja. A magas páratartalom tovább javítja az atkák életfeltételeit is például a kárpitozott bútorokban vagy matracokban. A rekuperátor eltávolítja a nem kívánt nedvességet a levegőből, és a használtat friss levegőre cseréli.


Életminőség, kényelem

A rendszer az Ön otthonában folyamatosan friss, tiszta és megfelelő páratartalmú levegőt biztosít, míg a konyhai szagokat és a dohányfüstöt a rendszer automatikusan eltávolítja. A technológiáját rendkívül egyszerű működtetni – csak élvezze a kellemes belső klímát.

Az emberek idejük több mint 70%-át töltik különböző lakóhelyiségekben. A rekuperátorunk friss levegőt, egészséget és jó közérzetet biztosít. A pollenek és porrészecskék szűrése növeli a jó közérzetet, a friss levegő által az oxigénellátást, a tiszta levegő által pedig a teljesítőképességet és az immunrendszer ellenálló képességét.

 

Kellemes pihenés, és az értékek megőrzése

A szabályozott szellőztetésnek van egy kellemes mellékhatása: nem zavar a külső zaj (forgalmas utca, vonat, repülőgépek zaja). Nem kell kinyitnia az ablakát ahhoz, hogy friss levegő jusson lakása helyiségeibe.

Jövedelmező befektetés háztulajdonosoknak. A levegő páratartalma szabályozott és korlátozott, amely megelőzi a penészedés kialakulását az épület szerkezetében. Ezért jelentősen hozzájárul épülete értékének megőrzésében és növelésében.

A penészgombák elszaporodása csökkenti az épület értékét, pedig ez bármikor kialakulhat, ha a levegő páratartalma tartósan magas. Rendszerünk eltávolítja a túl sok párát a levegőből, és a használt levegőt frissre cseréli.


Az ablakot sokan nyitva felejtik, amikor elmennek otthonról. Ez a betörőknek remek alkalmat biztosít értékeinek eléréséhez. A Biztosító Társaságok nem fizetnek, ha a betörő nyitott ablakon hatolt be (egyszerű lopásnak számít).

Az ablakok zárva maradhatnak, ha szabályozott belső szellőztetést használ. Ez megvédi Önt a külső zajoktól és behatolóktól, hiszen a szélesre tárt ablak a betörőknek remek alkalmat biztosít értékeinek eléréséhez.Megjelenés

Vidéki ház? Modern ház? A falba, padlóba vagy mennyezetbe helyezett, formatervezett fedőrácsok bármilyen építészeti stílushoz illeszkednek – a vidéki házaktól egészen a padlásterekig. Stílusosan néznek ki köszönhetően a fali szereléshez készült opcionális tartozékoknak.

 

 

 

 

 

 

-------


Rendszer, ami termel...


és nyugalmat ad

unisorar.hu

Elérhetőségünk

Telefon: +36 20 950 8303

E-mail: iroda@unisolar.hu

Készítette az: Unicial Grafikai Stúdió