Carbon fűtőfilm

Egyszerűség, megbízhatóság, csúcstechnológia

Korunk legmodernebb fűtési rendszere.

Az infra fűtés ugyanolyan érzést kelt, mint a nap sugárzása. Helyettesíti melegét, nem csak jó közérzetet nyújt, hanem az egészségünkre is számtalan jó hatást gyakorol.

Az infra sugárzást, gyógyászati célokra először Japánban kezdték használni a 70-es években. Az infravörös sugárzás tiszta melegítő sugárzás. Nem okoz kellemetlen bőrfelmelegedést, hanem eljut a mélyebb szövetrétegekhez, és ott fejti ki pozitív hatását. A szervezetet saját energiájával gerjeszti, ezáltal a szövetekben magasabb energiaszint alakul ki, ami az ennek megfelelő fiziológiás változásokkal jár együtt, pl. a vérellátottság javulásával, az izomzat lazulásával, ezáltal a stressz oldódásával, gyulladáscsökkentéssel, fájdalomcsillapítással.

Az infra fűtés elsősorban nem a levegőt, hanem 80%-ban a környezetében található tárgyakat melegíti. Az így keletkezett hőérzet magasabb, 18-19°C-os tényleges hőmérséklet közel 21-22°C-os hőérzetet biztosít.

A carbon fűtőfilmmel történő komplett fűtés esetén tehát lényegesen alacsonyabb léghőmérséklet mellett is már kellemes hőérzet alakul ki.
Ezzel a kedvező tulajdonságával is a fűtés gazdaságosságát növeli! A helységben egyenletes hőfok alakul ki.

Előnyök:

Bármely burkolat alá kiválóan alkalmas:

A megtermelt hő közvetlenül a fűtendő területen oszlik el, így hőveszteség nélkül melegít. Ezzel szemben a hagyományos fűtés a csőrendszeren és a kéményen át a megtermelt hő jelentős részét a szabadba juttatja, elpazarolja.


Az infra fűtés egyenletes hőeloszlást biztosít a helyiség egész területén. A felső és az alsó légrétegek, valamint a helyiség különböző pontjainak hőmérséklete csaknem azonos. Ez jelentős energia megtakarítást eredményez, ugyanis hagyományos fűtés esetén a felső légrétegek akár 10°C-kal melegebbek lehetnek, mialatt a radiátortól távol jelentősen hidegebb van.

Az infravörös sugárzás tiszta melegítő sugárzás. Nem okoz kellemetlen bőrfelmelegedést, hanem eljut a mélyebb szövetrétegekhez, és ott fejti ki pozitív hatását. A carbon fűtőfilmmel a fűtés tehát jóval alacsonyabb léghőmérséklet mellett is már kellemes hőérzet alakul ki.

Gyors felfűtési idő miatt a tényleges fűtési idő rövidebb lesz, így az energiafogyasztás jelentősen csökken.

Egy szoba fűtéskiváltási munkafázisai

  1. laminált padló felszedése
  2. hőtükör lefektetése
  3. üvegszálháló leterítése
  4. fűtőfilm leterítése, rögzítése
  5. párazáró fólia leterítése
  6. burkolat lapok fektetése
  7. ezzel el is készült


Tökéletesen alkalmas sportlétesítmények és fitness termek fűtésére, ahol a padlózat nagyobb terhelésnek van kitéve.

Nagy belmagasságú terek fűtése esetén kimagasló energia megtakarítási eredményeket lehet elérni.

 

  

 

 

-------


Rendszer, ami termel...


és nyugalmat ad

unisorar.hu

Elérhetőségünk

Telefon: +36 20 950 8303

E-mail: iroda@unisolar.hu

Készítette az: Unicial Grafikai Stúdió