A levegőkazán

más szóval levegős hőszivattyú

A levegős hőszivattyúk télen kimagasló hatékonysággal -25°C külső hőmérsékletig garantáltan képesek fűteni, illetve használati melegvizet készíteni, sőt nyáron +46°C külső hőmérséklet mellett is biztonsággal hűtenek.

Hogyan működik a levegős hőszivattyú? Miért nincs szükség elektromos segédfűtésre a hőszivattyúknál?

Egy olyan berendezés ez, amely várhatóan le fogja cserélni a világon a gázkazánokat.

Jósági foka eléri a 4,1-et, ami azt jelenti, hogy 10.-Ft elektromos áram befektetéssel, a berendezés a külső levegőből elvon 31.-Ft-nyi energiát és a befektetett energiával együtt azt nekünk adja.

Tehát a befektetett, működéshez szükséges energiát is visszakapjuk.

A hőszivattyúk működésének kulcsa a bennük lévő hűtőközegben rejlik. A hűtőközegnek köszönhetően az egészen alacsony, -25°-os hőmérsékletű levegőből is kinyerhetjük a hőt úgy, hogy a kültéri egységen átáramoltatott -33°C-os hűtőközeget a levegő -25°C-ra melegíti fel, miközben a levegő maga -33°C-ra hűl le.

Ez környezetkímélő megoldás, miközben energiaszámlája közel 40%-al alacsonyabb lehet, hiszen lényegesen olcsóbban működik, mint egy gázkazán.
A hőszivattyú alapvető részei a kültéri egység, melyben a hűtőközeg áramoltatását végző kompresszor is megtalálható, a beltéri egység, melyben a hűtőközegből melegvíz keletkezik.

A levegős hőszivattyúval a fűtés kimagaslóan hatékony és kényelmes. Hőszivattyúink a korszerű klímaberendezésekből ismert legmodernebb inverteres technológiát alkalmazzák. Fokozat nélküli szabályozás gondoskodik arról, hogy a rendszer csak annyi hőenergiát szállítsonson, amennyire éppen szükség van.

Hőszivattyúra váltva környezetkímélő módon oldhatjuk meg a fűtést, és egész évben pénzt takaríthatunk meg.

Nyugat-Európában tömegével cserélik le a gázkazánokat levegőkazánra, aemylek függetlenek a gáztól, nem kell hozzájuk kémény, nem robbannak, működésük biztonságos. A beruházás megtérülési ideje az európai gázárakat figyelembe véve már három éven belül van.

 

 

 

 

 

 

-------


Rendszer, ami termel...


és nyugalmat ad

unisorar.hu

Elérhetőségünk

Telefon: +36 20 950 8303

E-mail: iroda@unisolar.hu

Készítette az: Unicial Grafikai Stúdió